Med bred erfaring innen regnskap, økonomi, controlling og prosessendringer tilbys et bredt spekter
tjenester basert på et "Økonomisjef til leie"- konsept og personlig oppfølging.

shutterstock 249896929

Nystartet?

40% av nystartede bedrifter avvikles etter ett år


Små og mellomstore bedrifter (SMB) er ofte preget av en gründerkultur.
De ledes av den/de som har startet bedriften, og det er ikke vanlig å sette bort ledelsesfunksjoner til noen som ikke er med på eiersiden.

Gode ideer, motivasjon og utholdenhet er en god drivkraft i oppstart av en virksomhet, men det er ikke nok til å få en bedrift overlevelsesdyktig.
Det er mange detaljer som skal på plass, alt fra første registreringen i Brønnøysund til ulike skjemaer, programmer, rapporteringer, regnskap osv.

En god forretningsplan, økonomisk forståelse og kontroll på pengene er viktig for å lykkes.
I tillegg ønsker alle eiere og ledere med normale ambisjoner å få betalt for strevet, og etterhvert få en avkastning på sine investeringer.

Da kan det være godt å ha en regnskapsfører som også har en aktiv rådgivningsrolle.


Aktuelle saker

jaguar

Firmabil- hva koster det selskapet?

I forrige artikkel tok vi for oss hva som var forskjell på fordelsbeskatning for den ansatte om man velger dieseldyr eller batteribil.
Her vil vi se på hvor dyr bilen er for...

Les mer »
fiinbeck

Eie aksjene privat eller i Holdingselskap?

For å svare på det må man ta stilling til hva man tror avkastningen vil bli brukt til.

Les mer »
img 6074

Kast ut permene!

Flytt ut i skyen!

Les mer »
Hold deg oppdatert og følg våre aktuelle saker her:
Nyhetsarkiv ​»

Hva kan vi tilby?

Total Økonomistyring kan tilby et bredt spekter av tjenester:

Regnskapsførsel

Personlig engasjement og rådgivning samt høyt fokus på effektivisering skal gi deg som kunde en trygghet på at rapportering skjer til avtalt tid, at myndigheter, leverandører og ansatte får det de har krav på. Og ikke minst at kundefordringer blir fulgt opp.

Regnskapet skal struktureres slik at det passer din bedrift, og avdelingsledere/ daglig leder får det styringsverktøyet man trenger for å lede bedriften i rett retning.

Likviditetsrapporter, marginanalyser, avdelingsrapporter-
det som er hensiktsmessig for nettopp din bedrift.

 

Økonomisjef til leie

Mange små og mellomstore bedrifter preges av ustrukturerte beslutningsprosesser og har ofte en liten ledergruppe hvor viktige beslutninger tas av en person, gjerne bedriftens eier og gründer.
Hverdagen fylles av operative problemstillinger og man nedprioriterer behovet for langsiktig strategi, langsiktig og målrettet tankegang.
Kostnaden ved en egen økonomifunksjon i bedriften kan være vanskelig å forsvare når man ikke trenger denne fulltid, kontoransatte har kanskje ikke kompetansen til  å være denne støttefunksjonen og det kan være lett å tenke at bare regnskapet blir levert iht gjeldende regler, så er det greit nok.

Total Økonomistyring AS kan tilby Økonomisjef til leie. 
Det kan være et kortvarig oppdrag, hvor man for eksempel trenger hjelp til å sette opp kritiske suksessfaktorer som man etterpå selv følger opp internt i bedriften for langsiktig verdiskapning.
Det kan være rådgiving i en endringsprosess. Ofte er det lett å se løsninger, men veldig utfordrende å implementere. Da kan en utenforstående samarbeidspartner være en nyttig ressurs.
Kanskje man har en regnskapsavdeling hvor man gjerne vil ha en overordnet økonomifunksjon som ikke er heltidsansatt, uten å gå på kompromiss med kompetansen man helst vil ha i en slik stilling.
 

Systemkunnskaper

Kjennskap til følgende systemer;
Power Office Go
Tripletex
Visma Business
Visma Lønn
Visma Net
Visma Expense
AX
Navision
Compello
Movex
SAP
Zeta
Mamut
AS400
DI Systemer
Business Warehouse
Hyperion Financial Management
ClickView